TRAININGEN

Peaceful Warrior

DE WEG VAN DE KRIJGER

Ik geloof erin, dat iedereen een krijger in zich heeft. Deze krijger kan in de loop van de tijd ondergesneeuwd raken door de gebeurtenissen waar je op je levenspad mee te maken krijgt. Het effect is een verstoring van energie, zelfvertrouwen en levenslust.

Herkenbaar? Met de weg van de krijger stimuleer ik jou om in actie te komen. Deze weerbaarheidstraining is dan ook voor doeners! Ik geef je meer inzicht in hoe je de balans kunt herstellen, waardoor je weer terugkeert naar de unieke mens die jij in wezen bent. Samen zorgen we ervoor dat jij weer de hoofdrol kunt spelen in je eigen levensfilm. Sterker nog: je mag ieder hoofdstuk van je eigen levensverhaal zelf schrijven, zelfs vanuit de regisseursstoel!

KRIJGER OF VECHTER?

Bedenk wel, dat een krijger in mijn ogen iets anders is dan een vechter. Een vechter gaat er met gestrekt been in, vaak verblind door pijn of verdriet. Het effect is vaak het tegenovergestelde van wat gewenst was. Ruzie, nog meer pijn of veel te ver gaan zijn hiervan voorbeelden. Dit gebeurt natuurlijk niet bewust, maar vanuit emotie.

Een krijger heeft moed, respect, empathie en eer. Hij (of zij!) bewaart het overzicht, heeft overwicht en weet ook op een zachte en rustige manier het tij te keren. Een krijger kán vechten, maar doet dit weloverwogen als het echt niet anders kan.

JOUW POSITIE EN DOELEN

Hoe dan ook blijf jij altijd de hoofdrol spelen in jouw levensfilm – dus blijf je ook verantwoordelijk voor je eigen daden. Ik moedig je aan om na te denken over jouw levensverhaal. Wat is jouw verhaal? Welke rol heb je tot nu toe gespeeld? En welke rol past werkelijk bij je? Hoe pak je de draad weer op en neem je de positie in die bij jouw leven en jouw persoonlijke doelen hoort?

WEERBAARDER EN DICHTER BIJ DE KERN

Gaandeweg de weerbaarheidstraining kom je steeds dichter bij de kern van wie jij bent – daarnaast leer je jouw kern te bewaken en weerbaar te worden tegen manipulaties, grensoverschrijdend gedrag, pesten, discriminatie of andere vormen van toxisch gedrag. Je verandert in deze training van weerloos en kwetsbaar naar weerbaar en sterk.

Ben jij er aan toe om jouw oude, niet helpende gedragspatronen los te laten? Wil jij graag leren hoe je in actie kunt komen om zelf weer de lead te nemen in jouw levensfilm? Wil je dat ik je help, zoals ik ook bij veel anderen heb gedaan?

Bushidõ en Mushin

BUSHIDÕ EN MUSHIN

Bushidõ betekent letterlijk ‘De weg van de krijger’. Dit was de strikte erecode van de Samoerai die loyaliteit, trouw en eer eiste.

Het bushidõ-gedachtegoed vind je terug in vrijwel alle oosterse zelfverdedigingssporten (budosporten). In mijn training vind ik het vooral belangrijk dat je loyaal en trouw blijft aan jezelf, in beginsel zonder een ander daarmee te schaden. Een krijger gaat alleen het gevecht aan als dit echt niet anders kan, om zichzelf te verdedigen.

Ik leer je fysieke technieken die in praktische situaties uitvoerbaar zijn voor volwassenen én kinderen, maar ook laat ik je kennis maken met het gedachtegoed van deze sporten, zodat je ook deze mentale technieken toe kunt passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Mushin, de staat van zijn waarin iemand los is van gedachten en gevoelens van boosheid, angst en zijn ego. Dit wordt ook wel Empty Mind genoemd. Doordat je niet oordeelt of veroordeelt en niet bezig bent met afleidende gedachten, kun je zonder aarzeling reageren op een eventuele tegenstander, in elke situatie. Je past op haast instinctieve manier de technieken toe die je geleerd zijn, zonder dat je uit balans raakt. Je geest werkt op topsnelheid, maar zonder bijbedoelingen, vooraf gemaakte plannen of richting. Je komt los van jezelf en beziet de situatie vanuit een helikopterview.

Het draait allemaal om balans, harmonie. In de trainingen leer ik je hoe je zelf steeds opnieuw het evenwicht kunt herstellen.

Realistische Zelfverdediging

In tegenstelling tot de reguliere vechtsporten is Realistische Zelfverdediging eenvoudig aan te leren door zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. Geen moeilijke, sierlijke bewegingen, maar simpele handelingen die de mens van nature beheerst.

Realistische Zelfverdediging is een combinatie van technieken uit traditionele en moderne vechtsporten aangevuld met diverse grondtechnieken. Dit wordt verder aangevuld met mentale technieken uit de weerbaarheid trainingen. Er is voor onze trainingen geen kennis van of ervaring met vechtsporten nodig. Alle deelnemers trainen mee op hun eigen niveau en geven zelf hun grenzen aan. Om er achter te komen wat de zelfverdediging-trainingen bij ons inhouden, bent u of is uw kind van harte welkom een proefles te komen doen. In tegenstelling tot de reguliere vechtsporten is Realistiche Zelfverdediging makkelijk aan te leren door zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. Geen moeilijke, sierlijke bewegingen, maar simpele handelingen die de mens van nature beheerst. Realistiche Zelfverdediging is een combinatie van technieken uit traditionele en moderne vechtsporten aangevuld met diverse grondtechnieken. Dit wordt aangevuld met mentale technieken uit de weerbaarheid traingen


Realistiche Zelfverdediging is een systeem waarbij de beoefenaar te maken krijgt met verschillende facetten van een geweldspiraal. Het systeem is namelijk in te delen in verschillende fasen:

  • Ontsnappen aan de aanval en vluchten d.m.v. (non)verbale de-escalaties technieken
  • Ontsnappen aan de aanval en een counter aanval plaatsen
  • Ontsnappen aan de aanval en uitschakelen
  • Aanvallen en uitschakelen

Door de combinatie van de verschillende zelfverdedigingssystemen is Realistiche Zelfverdediging uitermate geschikt in uiteen lopende praktijk situaties en geeft u een antwoordt op wat te doen bij een conflict of geweld situatie op straat. Een ander onderdeel van de lessen is het verdedigen tegen meerdere aanvallers hier komt het aan op figthing spirit, allertheid en bekend zijn met het vecht- of vluchtgedrag.


Er wordt tijdens de lessen aandacht besteed aan diverse andere vechtsporten. Niet alleen zal de beoefenaar meer inzicht krijgen in de verschillende vechtsporten, ook krijgt hij/zij de mogelijkheid te ondervinden of Realistiche Zelfverdediging effectief blijkt te zijn ten opzichte van de meer reguliere vechtsporten en krijgt inzicht wat nu echt werkt.