je bent sterk!

WEERBAARHEID

Wat is weerbaarheid?

Weerbaarheid betekent het vermogen om in het dagelijks leven je grenzen aan te geven en je wensen duidelijk kenbaar te maken, waarbij je ook de grenzen van de ander respecteert. Als je weerbaar bent kun je weerstand bieden aan bedreigingen en bezit je de vaardigheden die nodig zijn om je eigen grenzen te verdedigen. Er zijn diverse vormen van weerbaarheid te onderscheiden, waaronder: mentale weerbaarheid en fysieke weerbaarheid.


Fysieke weerbaarheid

Bij de term weerbaarheid denken mensen vaak aan vechtsport en fysieke grepen om jezelf te verdedigen. Fysieke weerbaarheid is echter een klein aspect van onze weerbaarheidstraining. Conflicten zijn in eerste instantie namelijk beter op te lossen door middel van sociale en communicatieve vaardigheden. Fysiek vechten is dan (bijna) nooit nodig. In sommige beroepen is fysieke agressie moeilijker te voorkomen. Daarom biedt  warrior coaching op verzoek ook een maatwerkmodule omgaan met fysieke agressie in de in-company agressietraining.


De visie achter onze weerbaarheidstraining

De nadruk tijdens onze training ligt met name op sociale weerbaarheid (sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, goede communicatieve vaardigheden) en emotionele weerbaarheid (bewust zijn van je eigen waarnemen, denken, handelen en emoties). Het herkennen en erkennen van emoties en het reflecteren op je eigen gedrag resulteert in zelfontwikkeling en meer zelfvertrouwen. Op het gebied van fysieke weerbaarheid gaan we aan de slag met lichaamstaal, het aannemen van een actieve houding en het uitstralen van zelfvertrouwen. We besteden aandacht aan ademhalingstechnieken, waardoor je tijdens spannende situaties kalmer en zelfverzekerd kunt blijven. Door je spanning onder controle te krijgen kun je helderder nadenken en adequaat op de situatie reageren. Door een juiste fysieke uitstraling en het op verbale wijze duidelijk maken waar voor jou de grens ligt stel je jezelf weerbaar op.

BODY MIND SPIRIT

HYPNOTHERAPIE

Wat is weerbaarheid?                                                                                     

1. hoe los ik mijn problemen op

2. ik wil echt mezelf zijn

3. ik loop vast maar moet toch door hoe doe ik dit  

4. ik wil weer gelukkig zijn


Dan is BMS voor jou!


BMS staat voor Body-Mind-Spirit

In ieders persoonlijke ontwikkeling is het uiteindelijk de bedoeling je unieke talenten te integreren in de maatschappij.

Je maakt contact met je basis energie en je persoonlijke drijfveren en door dit alles krijg je zicht in nog te ontwikkelen kanten in jezelf. Hiermee kun je ‘bewust’ kiezen voor een nieuwe richting en balans in leven en werk, zodat je weer lekker in je vel zit.


Body: Trainen van het lichaam, fysiek sterker worden

Mind: Mentale blokkades oplossen ,waardoor je beter instaat bent problemen te overwinnen

Spirit: Je krijgt inzicht wat het betekend in harmonie te leven en wie je werkelijk bent

Voor wie: Voor ieder vanaf 10 jaar en ouder


BMS is geen standaard oplossing het is en programma dat zeer persoonlijk is en uniek voor jou!

Tijdens een intake spreken we af: wat,waar en hoe.

Wat is hypnotherapie

Hypnotherapie is een snelle en krachtige manier om tot inzichten te komen over wat er binnenin je leeft. Juist dingen waar je je minder van bewust hebt, kunnen op bewust niveau leiden tot klachten. Je snapt dan zelf niet precies hoe het komt dat je je op een bepaalde manier gedraagt of voelt. Denk bijvoorbeeld aan blokkades, onberedeneerde angsten, verslavingen, onbewuste belemmerende overtuigingen en lichamelijke klachten.

Door middel van hypnotherapie kun je praten met je onbewuste, zodat je ook die dingen kunt aanpakken waar je minder grip op lijkt te hebben. Je krijgt meer inzicht in en controle over je onbewuste reacties. Hoe werkt het


Bij hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van trance om contact te maken met het onbewuste. Dat klinkt heftig, maar is het niet. Als je naar een film kijkt, ben je ook in trance. Of als je al dagdromend aan het autorijden  Trance is een diepe vorm van ontspanning waarbij je aandacht naar binnen richt en je even wat minder op de buitenwereld gespitst bent. Daarnaast zul je merken dat je minder 'in je hoofd zit', beter in contact bent met jezelf.


Wanneer hypnotherapie?

Van de volgende klachten is bewezen dat hypnotherapie uitkomst kan bieden:

- afleren van ongewenst gedrag

- angsten, fobieën

- concentratie- en geheugenproblemen

- somberheid

- emotionele uitbarstingen

- spanning

- pijnklachten

- psychosomatische klachten

- slaapproblemen

- traumaverwerking


Tijdens de intake bespreken we samen of hypnotherapie voor jou zinvol zal zijn.

De hulp bestaat meestal uit een of meerdere sessies